Dethär med skor tycks verkligen vara ett problemområde i vår familj. Idag då jag och min lattemammakompis Ninni skulle iväg på strandhäng med barnen frågade hon lite trött ”Hannah vet du om att Kira bara har en sko på sig?”

Då vi närmade oss Åminne beachen skymtade jag något bekant på håll, och mycket riktigt – där hade någon lagt upp en av Tims borttappade skor. Bara en kvar då.. Så om någon hittar en svart/orange Adidas sko är den troligtvis vår. Eller var man än hittar en malplacerad sko, kan man väl börja anta att den tillhör oss.

Ninni upplyste mig om att hon nog tänkt att vi ska bada idag. Okej tänkte jag, då är det nog bäst att göra det med stil och på en gång innan barnen hinner bli onöjda och innan man fegar ur. Spanade in hopptornet och bestämde mig för högsta möjliga. Tänkte ladda upp filmen som Nina filmade men det fick jag inte att fungera så den finns på vår Instagram istället (misslyckan.fi heter vi där). Bloggen får nöja sig med en screenshot från filmen.

Kira blev riktigt förskräckt då jag hoppade i vattnet, vilket ledde till vrål och en liten Elton som vaknade från sin vila. Tim och Milou sprang mot hopptornet för de ville minsann också hoppa! Smart drag Hannah, verkligen.

Överlag tyckte vi att strandhänget förflöt över förväntan trots fyra småbarn (förrässten Nina, jag noterade nog att ditt badande uteblev). Vi vågade oss till och med på ett besök till Åminne folkparks sommarrestaurang. Supergod lunchbuffé och trevlig personal med full förståelse för småbarnskaoset. Då vi var mätta och belåtna promenerade vi hem till Nina igen.

Då vi var framme sov 3/4 barn. Tim som var vaken ville bygga med lego inomhus. Nina och jag såg vår chans att få dricka en kaffekopp ostört på verandan. Men precis då kaffet var upphällt fick Ninni till sin stora fasa syn på ett bi inomhus! Hotet måste röjas undan innan vi kunde slappna av framför kaffekopparna. Då det var fixat satte vi oss ner och påbörjade livsnjutningen. Alla småbarnsföräldrar vet säkert redan hur denna text slutar. Jodå, en minut senare hade vi Kira bredvid oss och därmed även en omkullvält kruka.

”Men du fick en mun va?” frågar Nina och sneglar på min fulla kaffekopp.