”E du lite konsti mamma?” frågade sonen av mig ikväll. Mycket rimlig fråga. Jag har många gånger undrat det själv.

Igår skulle jag till exempel iväg på kaffe med några vänner. Hoppade glatt in i bilen och körde från Malax med Stenhaga GW galleria som slutdestination. Först svängde jag mot Sundom men svängde om igen eftersom det blir närmare via motorvägen, missade dock avfarten och hamnade ändå att köra genom centrum. Efter det missade jag igen en avfart så plötsligt var jag påväg mot Kvevlax. Det hela slutade med att jag snopet fick ta fram telefonen och slå på gps:en. Sömnbrist, yrbollighet och avsaknad av lokalsinne är ingen lyckad kombination.

Kvällen blev dock riktigt lyckad. Vad vore livet utan vänner? Efter några timmar av skratt och prat återvände en gladare mamma för att ta itu med nattningen. Det kändes inte ens speciellt jobbigt att än en gång stiga på en småbil så foten kör iväg och krockar i väggen med en smäll då barnet äntligen somnat om. En lite jobbigare variant var då jag en natt fått dottern att somna om för femte gången och smög ut som en ljudlös ninja men på något vis lyckades komma åt lampknappen med armbågen.

Nu ska jag avnjuta lite högerliggande U, som jag och gubben min kallar choklad här hemma. Sonen listade ut kodordet C så vi var tvungna att byta.

 

Måste ännu tillägga att jag googlade synonymer till yr för att få lite variation i texten och inte bara använda yrbollighet. Resultatet av googlingen låter i allra högsta grad som en presentation av mig. Gillar speciellt sista meningen.

Synonymer till yr

  • adj. mycket livlig, livlig, yster, vild, ostyrig, uppsluppen
  • vimmelkantig, omtumlad, omtöcknad, snurrig, virrig, förvirrad, vimsig, oredig, rusig
  • subst. Vad betyder yr? Se yrväder
  • förvirrad, vimmelkantig; mycket livlig, vild; yr i mössan som det går runt i huvudet på.