Även om vår och sommar för med sig de mest underbara aktiviteterna i livet så är det en sak som barnen varje år har svårt att acceptera. Att pulkorna har gjort sitt för i år.


Nu får vattenlekar av alla dess slag ta över. Såpbubblorna till exempel, något jag alltid älskat. Det gläder mig att barnen delar det intresset med mig. Det vore ju grymt tråkigt att stå bland alla bubblor själv. Problemet med bubblandet har varit att barnen vill ju blåsa själv och hålla i själv, vilket resulterat i en massa spill och tårar. Det är nu ett minne blott tack vare ett genialiskt småbarnstips från @fixasjalv på instagram. Den kloka kvinnan bakom kontot är samma som driver @mammasanningar. Tipset jag syftar på ser ni altså här nedan. Fasttejpade såpbubbleburkar. Glada barn = glad mamma = kaffetid vunnen!

Jag ser överallt hur det nu planteras härs och tvärs. Det har aldrig varit min grej, men jag tänker nu här stolt presentera att vi planterat Tims påskgräs i vår trädgård.

Det tog inte länge innan lilla herremannen ångrat sig och vi fick rädda situationen med att så nytt påskgräs inomhus. Nu har vi altså både planterat och sått, jag är med andra ord färdig för i år!

Något som däremot är heeelt min grej är alla dessa picknickar man sysslar med då det blir varmt och fint ute. Mina barn är inte de matfriskaste precis, men utomhus tycks det mesta smaka mycket bättre. Mätta barn = glada barn = glad mamma = ännu mer kaffetid vunnen.

Grannarna Linda och Ellen är våra trogna picknickvänner. Vi satt en dag på vår terass och njöt av solen, sällskapet och en massa godsaker. Plötsligt ser jag en liten groda som hoppar ner för terassen. ”Wow barn kolla! En liten groda!!” ”Där!” Vi gick försiktit lite närmare för att spana in grodan, som jag skamset fick medge att i själva verket var ett russin.