Imorse frågade min vän Nina mig om vi ville hänga på till lekparken, det ville vi! John som har semester packade de otåliga barnen i cykelkärran och trampade iväg. Min uppgift var att packa skötväskan och picnic-tillbehör. Då det var gjort hoppade jag också på cykeln och styrde kosan mot pixne, eller nej, det gjorde jag inte utan tog en helt annan väg i andra tankar.

Fram kom jag ändå även om vägen blev längre än tänkt. Picnic-tillbehören däremot, de hade inte kommit sig till lekparken utan stod istället fortfarande i hallen. Första tanken var att hoppa på cykeln igen och hämta dem, men John föreslog att jag skulle låna Björns bil som Nina kört till lekparken med. Bra idé tyckte jag men Ninas blick sa något annat.

Vi kom överens om att John skulle hämta istället och då han kört iväg skickade en lättad Nina iväg ett meddelande till en ännu mera lättad bilägare som svarade ”Tack!”

Resten av dagen har vi mestadels packat och förberett inför morgondagens avfärd. Vi har tagit mod till oss och tänker åka iväg på en liten semestertrip till Umeå med barnen. Jag tänker ha telefonen avstängd och bara fokusera på min lilla familj och vår lilla resa.

Efter resan lär det dyka upp ett inlägg om den, håll utkik! Antar att det kommer köra ihop sig en och annan gång. Mommo frågade mig en dag om jag inte överdriver lite så att bloggen ska bli roligare. ”Mytchi kan ja tråo, men itt at do kåm på kalas me bara ein skåo!” Men golla mommo miin, he va sant he å, såm allt annat ja skriver.